Somessa kommentointi

Tämä aihe nostattaa mun verenpaineen joka kerta ihan tappiin.

Tuossa tätä kuuluisaa somea selatessa, aloin miettimään, että mikä siinä on, että toisista ihmisistä täytyy puhua tosi törkeellä tavalla?!

Haukutaan, nauretaan, pilkataan. Sanotaan sellasia juttuja, mitä yksikään ihminen ei haluaisi kuulla itselle sanottavan, eikä kovin moni menisi päin naamaa niitä asioita toiselle sanomaan.

Somessa on tosi helppo parjata toisia ihmisiä, kun sen voi tehdä mukavasti kotisohvalla istuen, eikä tarvitse pelätä toisen reaktiota. 
Siitä vaan kirjoitat kommentin ja unohdat sen.

Sitä puolestaan ei ymmärretä, että se kommentin vastaanottaja ei sitä välttämättä ihan helposti unohda. Ne kommentit voi mennä oikeasti tosi syvälle ihon alle ja muodostaa jopa kammon tai pelon julkaista enää mitään, ettei taas tulisi nöyryytetyksi.

Tietysti nyt joku miettii, että no mitäs sinne someen täytyy itseensä tunkea? Että sitten täytyy osata ottaa vastaan ne paskatkin kommentit ja haukkumiset!
Niin ja tämä, että "mähän annoin vaan palautetta"!

Ei se nyt ihan noinkaan kyllä mene.

Ihan samalla tavallahan se kommentoijakin on siellä somessa, ja jos tuolle linjalle lähdetään, niin näin ollen oikeutettu saamaan samaa paskaa niskaan, kuin se somettaja, jolla nyt sattuu olemaan enemmän seuraajia, joka on enemmän esillä siellä somessa, tai jolla sattuu olemaan vastakkainen mielipide jostain aiheesta, kuin itsellä.

Itse en henk. koht. ikinä missään tapauksessa pystyisi enkä haluaisi kommentoida kenellekään loukkaamis tarkoituksessa. Asioista voidaan olla eri mieltä, mutta se tyyli, millä eriävä mielipide tuodaan esille on se jutun juju.
Nykyihmisen luulisi olevan sen verran fiksu, että ymmärtäisi, mitä eroa on loukkaavalla kommentilla ja rakentavalla palautteella. Jos ei tätä ymmärrä, niin sitten on ehkä parempi olla kommentoimatta mihinkään tai kenellekään.

Enkä tarkoita sitä, että aina pitäisi kommentoida positiivisesti kaikkeen vaikkei haluaisikaan tai vaikka olisi ihan eri mieltä, vaan sitten voi miettiä, onko todella tarvetta kommentoida ollenkaan tai jos sen haluaa tehdä, miten kommentin voisi muotoilla niin, ettei sillä loukkaisi toista ihmistä. :) 


Joka tapauksessa ihanaa alkavaa viikonloppua jokaiselle ♥️

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Riitänkö tällaisena?

Tunteet ja niiden kohtaaminen - uskallatko olla läsnä tunteillesi?

Ristiriitatilanteissa toimiminen - omien tekojen pohtiminen