Ulkopuolisten aiheuttamat paineet

Viimeistään 30 vuotiaana pitäisi olla lapsia ja omakotitalo sekä hyvä ammatti ja vakityö.
Ei saisi haaveilla mahdottomia, eikä varsinkaan yrittää toteuttaa omia unelmiaan. Täytyisi vain tyytyä siihen mitä on, vaikka se nyt ei ihan vastaisikaan sitä, mitä haluaisi elämältään. Pitäisi laihduttaa, säästää luontoa ja olla vielä kaiken muun lisäksi super positiivinen.

Kuulostaako tutulta?

Ihmisille luodaan koko ajan hirveitä paineita siitä, miten pitäisi elää. Paineita tulee niin omilta läheisiltä, tutuilta kuin somestakin. Ihmisille kerrotaan, missä iässä pitäisi mitäkin tehdä tai ylipäätään kerrotaan, miten heidän tulisi elää.

Ja auta armias, jos et "saavutakkaan" noita tiettyjä etappeja elämässä, niin kyllä olet silloin vääränlainen ja huono kansalainen! 

Itselläni ärsyttää suunnattomasti tuollaiset ihmiset, jotka jakelevat ohjeita siitä, miten pitäisi elää. Miksei voi vaan antaa asian olla, ja huolehtia omasta elämästä? Kun täällä Suomessa kaikilla kuitenkin on se vapaus valita.
Eikö tärkeintä ole se, että on itse tyytyväinen elämäänsä? Se, että nauttii niistä asioista, mitä tekee?
Ja nimenomaan tarkoitan sellaista, että todella sanotaan, että "Kyllähän sunkin nyt täytyy".
Uskoakseni juuri nämä ohjeiden jakelijat eivät itse ole jostain syystä toteuttaneet unelmiaan, eivätkä näin ollen halua, että muutkaan niitä saisivat toteuttaa.

Tottakai ymmärrän sen, että läheiset ihmiset haluavat huolehtia, ja heidän neuvojaan kannattaakin kuunnella, mutta itse on lopulta se, joka niistä asioista päättää. 
Ei se äiti, sisko, naapuri tai some-Seppo. Heiltä voi saada vinkkejä kokeilla eri asioita, mutta lopulta kannattaa kuitenkin tehdä se, mikä aidosti tuntuu hyvältä. ♥️

MIKSI OLLA TÄLLAINEN...

... KUN VOI OLLA TÄLLAINEN! :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aamuyön ajatuksia

Riitänkö tällaisena?

Ristiriitatilanteissa toimiminen - omien tekojen pohtiminen